donderdag 28 augustus 2008

Halve finale

Voorafgaand aan de halve finale was door loting vastgesteld dat Mario nr 1 van de competitie was en Hans nr 2. Dat was uiteraard van belang voor de indeling. Dat werd nu dus mario-jaap en hans-bart -de finale van de afgelopen 2 play offs.
Jaap had geen antwoord op de Trompovsky van Mario, ging te gretig op jacht naar pionnetjes, miste in de complicaties nog een kans op een onduidelijke stelling, en na 24 zetten konden de stukken in de doos.
Hans belandde in de voorbereiding van bart en daarmee in eenstelling waarin hij zich niet lekker voelde. De witte stukken raakten overbelast, waardoor op een gegeven moment een grote afruil zwart pionwinst opleverde. Daarna speelde een andere factor een rol, namelijk de tijd. Een gewonnen stelling is een ding, maar de klus binnen de tijd klaren een ander. Uiteindelijk had bart in een ruim gewonnen stelling net iets meer tijd over.

Finale donderdag tijdens Bommen Berend -20.15u in Café de Bres- wordt dus mario-bart, of bart-mario, want mario mag kleur kiezen. Wordt het weer een principiële strijd in een zijvariant van de Trompovsky, of kiezen de matadoren een ander pad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten