zaterdag 25 april 2009

Boeiende halve Finale

Afgelopen donderdag 23 april waren alweer de halve finales. Zoals Bart eerder schreef, werden de volgende wedstrijden gespeeld: Bart - Jaap en Hans - Enno.
Van de partij Hans - Enno heb ik weinig gezien omdat enerzijds Casper, alias de Kerstman, tegen een meester aan het schaken was en anderzijds mijn partij tegen Bart zoveel aandacht opeiste dat ik er ook niet aan toe kwam om daar even een blik op te werpen. Naar ik heb begrepen was het een goede partij waarin Enno terecht aan het langste eind trok.
Hoe anders tussen Bart en Jaap: Bart had zich voor de verandering niet voorbereid en speelde daarom maar d4.Niet wetende dat hij daardoor een de Slavische variant van het damegambiet aan de broek kreeg.
Er was gelijk al vuurwerk waarin Bart met een kwaliteitsoffer 4 opgerukte verbonden pionnen op de damevleugel kreeg. Bart stond goed, zo niet gewonnen.
Waarschijnlijk heeft Bart niet de beste voortzetting gekozen want Jaap kon onder de druk uitkomen en kon afruilen naar een gewonnen eindspel. Dit verzuimde Jaap echter ,net als het noteren overigens, zodat het bloedstollend bleef tot de laatste seconde. Jaap beschikte echter over meer tijd en won de partij.

Volgende week is het Koninginnedag en daarom is iedereen uitgenodigd voor een vluggertjesavond (schaken) in de Sleutel.

Donderdag 7 mei is de finale tussen Jaap en Enno (Enno koos voor zwart) en natuurlijk een reguliere schaakavond.

Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten