vrijdag 1 augustus 2008

Over cognac, terrassen, schaken en niet over andere zaken

De 14e ronde werd wederom op het terras gespeeld en dat is tot nu toe geen succes voor de huidige kampioen van de Bres, die daar nu 0 uit 2 heeft gescoord. Het zal voor Bart in deze vorm niet meevallen om de titel te prolongeren. Dit keer was Hans te machtig. Veelvuldig kampioen Mario en eveneens veelvuldig kampioen Hans lijken nu de grote favorieten. Daar doet het feit dat Mario nu niet verder kwam dan remise tegen Ab niets aan af. Ab's nieuwe strategie -eerst schaken en pas daarna cognac in plaats van andersom- werkte uitstekend, en dat geeft aan dat zijn plek op de ranglijst geen goede weergave is van zijn speelsterkte.
Kortom: Hans-Bart 1-0, Ab-Mario remise.

De top 4 ziet er nu als volgt uit:
1 hans 133, 2 mario 130, 3 bart 115, 4 jan 112. Maar ook jaap heeft met 103 punten nog uitzicht op de eerste 4 plaatsen. Het schema voor de play offs is 1-4 en 2-3, waarbij de hoogstgeplaatste kleur mag kiezen. 21 augustus is de laatste reguliere ronde van deze competitie. Ergens in de daaropvolgende week wordt de halve finale gespeeld met op 28 augustus de finale als sluitstuk.

2 opmerkingen:

  1. Met steevast 112 punten en een vierde plaats ben ik de afgelopen vijf weken toch wel de meest stabiele speler van Bres Chess. Maar ik was dan ok opvakantie.Mooi dat twee oud-leden weer komen opdagen. Tot a.s. donderdag.
    Groet, Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze week laat mario aan zich voorbij gaan omdat er ietwat teveel donderswolken zijn om doorheen te moeten fietsen.Een fijne schaakavond gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen