vrijdag 26 september 2008

De rookvrije Minnaar

Gedurende de laatste maanden van de competitie wordt er eens in de twee weken uitgeweken naar de Minnaar van de Rozenstraat als gevolg van het schisma in de Groninger horecawereld over de uitvoering van de rookwetgeving. Hoewel het natuurlijk de schaakclub van de Bres blijft, bleek de Minnaar bleek een geschikt en aangenaam alternatief.
De eerste partij die uit was, was de partij tussen Bart en Ab. Ab verslikte zich in een stukoffer van Bart. In plaats van een voorzetting te kiezen die tot een zeer onduidelijke stelling had kunnen leiden, misrekende hij zich waarna 5 zetten later de stukken in het doosje konden. De andere twee partijen duurden de volle tijdspanne.

Het grootste drama speelde zich af bij Jan en Jaap. Jaap stond volstrekt verloren, maar had wat meer tijd en speelde daarom door. In de slotstelling, waarin in min of meer tot remise besloten werd, had Jan koning en twee paarden tegen koning en pion van Jaap. Welke vlag eerst zou vallen was op dat moment onduidelijk. Eigenlijk moet Jan een stuk of 20 snelschaakpartijtjes spelen met een stuk meer en nog 1 minuut op de klok. Oefening baart kunst.

Ook Hans had het te kwaad met de klok tegen de altijd vrij snel spelende Gabor. Uiteindelijk ging Hans gewoon door zijn vlag!
Volgende week zijn de meeste matadoren weer te bewonderen in de Bres.

gabor-hans 1-0, jan-jaap rem, bart-ab 1-0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten